Ekspansion og drivkræfter
På udgivelsessiden har digitaliseringen taget et kraftigt spring det seneste år. Hvor Lindhardt og Ringhof udgav 344 e-bøger i 2015, udgav de intet mindre end 3490 titler som e-bøger i 2016. Et andet stort forlag, Gyldendal, udgav 580 e-bogstitler i 2015, og i 2016 voksede dette tal til 1288. I tillæg til de etablerede forlags satsning på e-bøger kommer selv- og medudgivere, for hvem e-bogen også er en vigtig udgivelsesform.
Der er langt fra tale om rene nyudgivelser på e-bogens område; hvad vi er vidne til, er i lige så høj grad en oprustning af bagkataloget blandt de store forlag, så deres eksisterende trykte bagkatalog af allerede udgiven litteratur kan få et ekstra liv i den digitale verden. Denne udvikling skal også ses i lyset af, at køb af e-bøger ikke kun foregår pr. eksemplar, som tilfældet i al væsentlighed har været for den trykte bog. Med online abonnementstjenester som Mofibo, Politiken Books og Bookmate køber læseren sig adgang til et helt bibliotek af e-bøger, og det er derfor vigtigt for forlagene at have et stort titeludbud på e-bogsmarkedet
Vurderer man den samlede udvikling, kan man have den hypotese, at digitaliseringen på bogmarkedet i øjeblikket er mere udbudsdrevet end efterspørgselsdrevet.